Hore

Zákaz oslovovať deti "Chlapci a Dievčatá” ❌

V júli som bol pozrieť rodinu v Colorade.

Greg je dnes úspešný tréner a Allison vrcholová manažérka v rámci oil & gas industry. Obaja si spolu s ich synom, Noahom, už vlastne žijú svoj americký sen. A mimo toho, že mi ako chlapcovi obrovsky pomohli, si ich oboch veľmi cením aj kvôli niečomu inému. Obaja sa snažia riadiť zdravým rozumom. To však častokrát znamená čeliť nástrahám novodobej Ameriky. Ich syn Noah ako druhák od septembra mení školu.

V tej starej totiž všetci učitelia od nového roka dostali zákaz oslovovať deti pojmom "Chlapci a Dievčatá"🚫 Počas vyučovania musia používať iba neutrálne výrazy ako “žiaci, priatelia, či milé deti”.Zároveň na škole od septembra spájajú toalety. Unisex.

Lebo každé dieťa má vraj právo si svoje pohlavie vybrať samo, o čom sa počas výučby majú učitelia s deťmi tiež proaktívne rozprávať. Tieto zmeny sú v USA už štandard. (Inside fact: Neviem, či by ste na Slovensku našli väčšieho fanúšika USA ako mňa 🙋🏻‍♂️ Maturoval som tam. Lietam tam každý rok.) Zároveň si ale uvedomujem, že som konzervatívna povaha. Neskáčem okamžite s nadšením po všetkom novom a modernom, čo sa mihne. Som tiež fanúšik individuálnej osobnej slobody. (V skratke: Rob si, čo chceš. A nes si za to aj zodpovednosť.) No uvedomil som si, že takáto spoločnosť má aj jednu veľkú nevýhodu: Slobodu v takomto svete síce získa mnoho rozumných ľudí, rovnako však aj malé percento psychopatov, či menej inteligentných ľudí, ktorých je potom logicky vždy viac počuť kričať. Pritom je sranda sledovať, kto k nám všetky tieto "progresívne" témy nasilu tlačí. Mnoho slovenských manažérov v korporáte musí príkazom z regiónu implementovať všetky programy o diverzite, inklúzií a rovnosti. Je to rozkaz. Firemná kultúra.



Len pre istotu: Mali by ženy zarábať rovnako ako muži? URČITE ÁNO!

Ale kvóty vo vedeniach firiem sú pre mňa urážka šikovných žien. Úprimne, keď dnes vidím ženu na senior pozícií, neviem či je tam, lebo je šikovná, alebo preto, aby splnila kvótu.

Ďalším príkladom je Equality. To fakt? V roku 2023? Ja snáď cestujem v čase. Ale naspäť.



Zmeny k lepšiemu? Som za. Musia sa ale riadiť zdravým rozumom. Nie ideológiou, ktorá ešte k tomu všetkému ani nie je žiadaná ľuďmi, či trhom (zdola), ale je šírená zhora. Potom je jasné, že prídu konflikty a spoločnosť sa delí ✂️ Úplne zbytočne.


Stále som však optimista. Fanúšik zdravého rozumu.


P.S.

Nie je mi však jedno, v akom svete budú vyrastať naše deti. Čo vlastne v dlhodobom horizonte ovplyvní aj biznis. Neviem ako vy, ale ja by som bol asi rád, keby moje dcéry ráno učiteľka pozdravila "Ahojte, dievčatá" bez toho, aby mala problém. Lebo najväčšie zmeny dnes smerujú práve na deti. Častokrát mimo vedomia ich rodičov.


Je to najúčinnejšia cesta. Filtrujme cez rozum 🧠 A pozor na psychopatov. Potom bude hádam všetko stále v norme 🙏🏼


A to je na dnes všetko.


________________________________

Odber môjho obsahu pre získanie budúcich rozhovorov priamo do svojho inboxu zase získaš kliknutím sem. Pridaj sa k viac ako 2.500 odberateľom a získaj update vždy, keď napíšem niečo nové.


Ďalšie moje články na čítanie: